zondag, april 17, 2011

Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2011

In recente jaren zijn we een paar maal naar horror en halloween dagen in pretparken in Nederland, Belgie en Duitsland geweest. Daar hebben we ons toen bijzonder vermaakt. Toen we bij toeval hoorden over de Elf Fantasy Fair bij het kasteel Haarzuilens besloten we tickets te bestellen en het daar ook eens allemaal te bekijken. Via internet bekeken we eerst fotos en filmpjes van voorgaande jaren en dat was al dolle pret. Deze zaterdag was het dan eindelijk zover en we voegden ons in de toegangs rij tussen de in zwart geklede gothic dames, middeleeuwse hoepel rokken, in fel blauw geklede baronnen en monsterlijk mismaakten. In onze gewone burger kleding voelden we ons buitenbeentjes. Maar gelukkig, eenmaal binnen op het uitgestrekte terrein bleken we niet de enige die zich niet verkleed hadden. Met onze foto toestellen in de aanslag liepen we kriskras over de paden. Vele tentjes met uitnodigende lectuur, beelden, wandelstokken, maskers en veel, heel veel bijzondere kleding.

Ook aan de inwendige mens was gedacht, allerlei bijzonder eten. Op een wagenwiel contructie die aan kettingen was op gehangen lag vlees te braden, op kleine vuurtjes stonden zwarte potten met pruttelende sauzen. Kostelijk. Voor de minder avontuurlijken was er ook een friet tent. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd, zwaardvechten, ruiters te paard, en er was volop muzikaal vertier. Er was zelfs een stuk waar je ballroom dansen kon leren.



We hadden het weer mee, geen spatje regen, niet te warm en af en toe een zonnetje. We hebben er een hele leuke dag gehad en dit uitje is zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: