zaterdag, mei 11, 2013

SARVA ANTAH - OM SHANTI OM

v
SARVA ANTAH - OM SHANTI OM:
Wij gebruiken gebeden, liederen, ceremonies en mantra’s om vrede in ons hart te brengen en uit te dragen in de wereld. Twee van de oudste en meest gebruikte woorden voor vrede komen uit het Sanskriet en Latijn: Shanti en Pax. Deze eeuwenoude en grote talen geven ons een handleiding om onze spiritualiteit te gebruiken.
De oude, en tegelijkertijd actuele, boodschap van ‘Om Shanti Om’ en ‘Dona Nobis Pacem’ biedt ons een opening tot vrede.
Er staan slechts drie nummers op deze cd, te samen goed voor 48 minuten spirituele omhelzing. In het hoesje staat in verschillende talen de gedachte achter deze cd weer gegeven. Een grote groep zangers en zangeressen heeft er aan mee gewerkt.
1. The Mantra 108 Times 35:30 - Heerlijk lang en rustig nummer met hemelse stemmen. Neemt je mee in een oase van geluk, geruststelling en zelf beschouwing.
2. Going Out 6:41 - Even loopt de rust van het eerste nummer nog door, maar dan komen er wat drummen en andere geluiden bij, de shants worden wilder. Het nummer krijgt zo een wat ethnisch karakter.
3. Peace for the World 6:18 - Dit nummer ligt meer in de lijn van het eerste nummer, alleen komen er nu ook wat jidische teksten bij.
Het beste kunt U dit album in zijn geheel beluisteren, de tracks lopen in elkaar over en wanneer je ze on-afhankelijk van elkaar start, begint het tweede en derde nummer niet perfect. Maar de sublieme geluidskwaliteit en serene rust die dit album je schenken, maakt dit meer dan goed.
Klik maar op de afbeelding.

Geen opmerkingen: