woensdag, april 30, 2014

Ouwehands Dierenpark Rhenen

M en R bij de ingang
Via een actie konden we met korting naar een dierentuin. We kozen voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar waren we namelijk nog nooit geweest. De rit verliep voorspoedig en het parkeerterrein bleek netjes onderhouden. Eenmaal binnen gingen we met de ontvangen plattegrond vrolijk op stap. Het is een leuke dierentuin, dat door zijn ligging op de Grebbeberg lekker heuvelig is en zo garant staat voor verrassende door- op- en neder-kijkjes. We gingen door het berenbos, ( was nogal kaal en verdord vond ik ) bij de ingang van het berenbos kun je van alles lezen over het verleden van de beren die er te zien zijn. Verder was er een filmpje van een beer op een fiets, dan kijk je toch met heel andere ogen naar het leven dat die dieren nu hebben.
Rode Panda's
Het was goed weer, niet te warm en toch droog dus alle dieren waren buiten en redelijk actief. We bezochten de zeeleeuwen show in de Blue Lagoon, gingen tussen de apen en de olifanten door en zaten een tijdje op een bankje bij de Rode Panda's.
Beer in Berenbos
Natuurlijk moest er ook gegeten worden, dus in het Jungle gebouw namen we kip-spies met friet. Er is ook een kleine mono-rail, maar daar zijn we niet mee mee-geweest. Gave schildpadden gezien en ook het bezoek aan de ondergrondse aquarium route was zeker de moeite waard. Wat bestaan er toch veel verschillende onderwater dieren en planten. De dag vloog om en rond half zes zijn we dan toch weer richting Rotterdam vertrokken. Hier keren we zeker nog een keertje terug. Het enige minpuntje is dat je er je hond mee naar binnen mag nemen. Bezoekers met honden in de dierentuin, dat vond ik wel raar.
Ronald en K op een bankje
 

Geen opmerkingen: