zondag, april 27, 2014

Antwerp Convention

Amoras
De Antwerp Convention: ontmoet schrijvers, acteurs, cosplay liefhebbers en heel veel handelaren. K mist nog wat anime-boekjes en wilde zijn speciale jas wel aan. Aangezien Antwerpen helemaal niet zo ver rijden vanaf Rotterdam is, gingen we dus er op af. We hadden een weekje van te voren de toegangs kaarten via internet gekocht, dat bleek heel handig te zijn, want bij aankomst stond er een gigarij voor de kassa. Rond 11 uur de auto geparkeerd en gelukkig konden we met onze kaartjes gelijk door lopen, Binnen was het al best druk in de twee grote hallen. Veel kraampjes en aardig wat mensen in cosplay costuums. We wisten dat ook de Outpost er zou staan en op facebook hadden we een oproep gezien voor pokemon-kaartspelers om ook te komen.
Dr Who - Colin Baker
Helaas bleken er geen pokemon kaart tafels te zijn, dat was een teleurstelling want wij hadden onze decks bij ons en hadden gehoopt op een paar leuke battles. Maar er waren ook leuke verrassingen, er was een echte Dokter Who (Colin Baker) , maar net als de andere aanwezig acteurs en schrijvers achter die tafel rij, vroeg hij 15 euro voor een handtekening. Ik zal maar niet schrijven wat ik daar van vond. Er was ook een stand over Amoras, de moderne versie van Suske en Wiske. Het eerste stripboek heb ik gelezen, maar het bleek geen einde te hebben, midden in het verhaal stopt het en dan wordt je veronderstelt het volgende deel te kopen. Met geen enkele garantie dat je dan wel te weten komt hoe het afloopt... Ja dag. Je kon er deel twee ook kopen en dan was er iemand die er een tekening in maakte voor je. Ik heb maar niet gekeken wat dat kostte en ben door gewandeld. 
K met Wen-Zelda
Natuurlijk liepen er volop Pikachu's, Monsters, Jonkvrouwen en Zelda's. Eén Zelda wilde een high-five en het duurde best even tot het door me door drong dat het Wen-Zelda was. Gelijk met K op de foto gezet. Even later vonden we toch een Pokemon arena, maar dit bleek alleen voor de DS-games te zijn, en die hadden we natuurlijk nou weer niet bij ons. In twee kraampjes vonden we mappen met pokemon kaarten, maar we hebben niets gekocht. Uiteindelijk waren we rond 16.00 uur het wel zat, en met pijnlijke voetjes gingen we terug naar de auto. Op zoek naar een benzinestation verdwaalden we nog even in de smalle straatjes met vreselijke keien als wegdek, maar gelukkig vonden na wat gevloek toch het juiste benzinestation, 1.50 euro de liter. Haha tot de dop aan vol getankt. Je zou er bijna voor heen en weer rijden uit Rotterdam, zoveel scheelt dat met de prijs bij ons. Onderweg in Holland nog een maaltijd genomen en toen lekker naar huis. Het was leuk om gezien te hebben, maar een tweede keer zullen we niet gaan. Belachelijke prijzen.

Geen opmerkingen: