maandag, juni 03, 2013

MAISONETTES - MAISONETTES FOR SALE

MAISONETTES - MAISONETTES FOR SALEMAISONETTES - MAISONETTES FOR SALE:
De Maisonnettes waren een Engelse one-hit band gevormd door Lol Mason en Mark Tibenham. Hun debuut single , "Heartache Avenue ', bereikte nummer 7 op de Britse Singles Chart in 1982, en werd later nummer 12 op de Canadese charts en nummer 97 in Australiƫ in het begin van 1983.
Het lied werd ontdekt door David Virr in een stapel demo tapes in zijn kantoor, en werd opgenomen in Birmingham door zanger Lol Mason, gitarist Mark Tibenham en sessie drummer Nick Parry. Virr besloot om het uit te brengen op zijn eigen label, dat hij de naam "Ready Steady Go!" had geven.
Voor het invullen van de band, werden twee tieners modellen, Denise Ward en Elaine Williams, aangeworven als achtergrondzangeressen, echter 'Heartache Avenue' werd opgenomen met verschillende zangeressen. Ward en Williams konden niet goed genoeg zingen, live of in de studio, maar tegen de tijd dat dit werd ontdekt, waren ze al verschenen met de groep in de media met foto's en playbackten ze dus op televisie. In 1984 werd hun album, Maisonnettes for Sale, uitgebracht in Canada door Columbia records met inbegrip van "Heartache Avenue" en tien andere nummers. Omdat er verder geen hits uit voort kwamen, werd de groep al snel ontbonden. Klik maar eens op de afbeelding.

Geen opmerkingen: